hårtransplantation tekniker

Människor är alltid medvetna om sitt utseende. Ingen föredrar en flint så modern teknik har infört olika metoder för hårtransplantation framgång Hårtransplantation beror på vilken typ av hår transplantation förfarande man antar under hårtransplantation.

Gradvis hårtransplantation har tagit en ny vändning i tid med enda follikulära hår som standardenhet för hårtransplantation kirurgi. Den hårtransplantation har nu blivit standardiserad. En lång rad av hårtransplantation börjar med skörd av givarens hår. Det börjar med excision av 1cm och 20cm lång remsa av hår från donator webbplats. Remsan är avsmalnande vid änden för att underlätta enkel borttagning.

Den dissektion av remsor är nästa steg. När remsan skärs ut från tagstället den överlämnas till de kirurgiska assistenter. Sen klipper han bandet i många fina strimlor med hjälp av stereoskopiska mikroskop. Denna process av transplantation av donor remsorna i många remsor är tekniken kallas försilvering.

Tidigare flesta hårtransplantationskirurger brukade ta hjälp av multi kniv för att skära av remsan i Silvers. Men efter införandet av stereoskopiska dissektion av mikroskop användningen av enstaka blad har vunnit mycket acceptans. Efter fullbordande av skivning av remsor består den nästa hårtransplantation av dissekera av dessa silvers i kategorier av transplantat igen med användning av dissektion mikroskop.

Vid dissektion av en långhårig hårsäcksgrupper kallas hårsäcksgrupper transplantat, vid två-haired det kallas mikro-kneg, vid tre haired follikulära enheter kallas mini-transplantat.

Göra slitsar på mottagarens webbplatsen är nästa procedur efter mikro-kneg och mini-transplantat och follikulär enhet. Detta är ett av de viktigaste förfarandena. Den naturliga riktningen av hår spelar en viktig roll i samband med operationen. Storleken hos slitsen är också av oerhörd betydelse. Storleken på slitsen och storlek på transplantat som skall transplanteras bör vara desamma. Olika storlekar av bladen används för olika typer och storlekar av follikulära enheter och grupper av folliklar.

Laser hårtransplantation är en annan metod. Det har visat sig ge mycket naturligt resultat. I denna process en laserstråle används för att förånga en smal slits i hårbotten för implantering hår transplantat. Den är kapabel att transplantera hundratals transplantat dramatiskt och därmed också minskar tiden av hår transplantationskirurgi.