hårborttagning-allt om hårborttagningsmedel

En av de enklaste metoderna för hårborttagning är tillämpningen av en kräm eller gel och torka av den efter en viss tid för att se huden fri från allt oönskat hår. Hårborttagningsmedel är kemiska baserade formuleringar som löser upp keratin i håret genom att bryta disulfidbindningen. Håret försvagar från ytan och kan lätt torkas av.

Hårborttagningsmedel är kemiskt baserade, så du kommer att leta efter eventuella allergiska reaktioner. Läs instruktionerna noggrant innan du använder produkten och testa den. Sätt en liten fläck och tvätta bort det efter den angivna tiden. Vänta någon reaktion på denna plats för en dag och om du ser någon reaktion på huden, använd den. Återigen vara försiktig att hårborttagningsmedel är formulerade i olika styrkor. Du får inte använda höghållfasta produkter i ansiktet utan att läsa instruktionerna tydligt. En fördel med hårborttagningsmedel är att det kan ta bort mycket grovt hår utan mycket besvär. Men eftersom håret avlägsnas från hudytan och inte från hårstrået, är denna metod mycket tillfällig. Håret växer ut igen inom några få dagar.

Efter applicering av hårborttagningsprodukter på huden ta bort den i en viss tid eller när huden börjar sveda. Eftersom den kemiska upplöser håret, kan den även att skada huden. Glöm inte att ta bort produkten i en viss tid. Om du börjar känna irritation efter att ha använt hårborttagningsprodukter, be din läkare om ett recept kräm som ska användas innan hårborttagningsprodukter. Din läkare kan ordinera en mycket låg styrka steroid kräm för det. Om du har någon hud problem, är det bäst att rådgöra med din läkare innan du använder hårborttagningsprodukter. Ett billigt och bekvämt sätt att ta bort hår, är hårborttagningsprodukter säkert en vän till dem som letar efter hårborttagning.

Denna artikel är endast för informativt syfte. Denna artikel är inte avsedd att vara ett medicinskt råd och det är inte en ersättning för professionell medicinsk rådgivning. Rådgör med din läkare om dina medicinska problem. Följer du något tips i denna artikel först efter samråd med din läkare. Författaren ansvarar inte för eventuella resultat eller skador till följd av information som erhållits från denna artikel.