ha myom under graviditeten – är du gravid med fibrösa tumörer

Om du har muskelknutor och funderar på att starta en familj, kanske du undrar om effekterna av myom under graviditeten. Även om det kan finnas konsekvenser, de flesta kvinnor som är gravida med fibrösa tumörer har lyckade graviditeter.

Men att vara förberedd och ha viss kunskap om de omständigheter där detta kan vara ett problem är klokt eftersom det är obestridligt att det i ett fåtal fall, kan problem uppstå. Det finns två huvudsakliga frågor kring myom under graviditeten-storlek och läge.

* Storlek – Större myom kan orsaka problem speciellt när den ligger precis under livmoderslemhinnan (submukosal). Dessa kan snedvrida insidan av livmoderhålan i sådan utsträckning att det gör implantation omöjlig. Alternativt, även om implantation inträffar, kan ett tidigt missfall inträffar, ofta innan kvinnan ens inser att hon är gravid. Om en lyckad graviditet inträffar, kan större myom orsaka komplikationer såsom blödning, längre och mer komplicerade förlossningar och för tidig födsel, eftersom det växande barnet kämpar för rymden.

* Plats – Både små och stora myom under graviditeten kan orsaka problem om de är placerade vid ingången av antingen äggledaren eller livmoderhalsen som de blockerar passagen av spermier, hindrar den att nå ägget.

Som muskelknutor sällan växer under graviditeten, om storleken är hanterbart att börja med och de är inte i en position som kan orsaka problem, kan de säkert ifred. Men eftersom myom är inte ett “naturligt” tillstånd och innebär en obalans i kroppen, kan du använda en naturlig behandling för att krympa myom om du önskar.

När det gäller problematiska myom, är konventionell behandling sällan lämpligt innan graviditeten eftersom operation kan försvaga och ärr på livmodern och kan minska chanserna till en lyckad graviditet. Däremot kan naturliga behandlingar som koncentrerar sig på att behandla de bakomliggande orsakerna vara extremt effektiva om de används på rätt sätt och det är ett alternativ som du kanske vill överväga.

Om du funderar på att bli gravid med fibrösa tumörer, kan du få utförlig information om myom genom att besöka min hemsida,