graviditet ryggsmärtor – lär de viktigaste orsakerna

Graviditet ryggont eller obehag är mycket vanligt, med de flesta gravida kvinnor klagar över smärta på en daglig basis. Sådan smärta kan kännas eller upplevas under någon trimestern av graviditeten. Dock är obehag vanligare under de senare villkoren för en graviditet som fostret ökar i vikt.

Olika medicinska undersökningar visar ryggont vara ett problem att 50 till 70 procent av alla gravida kvinnor lider med. Som med någon sjukdom, är det alltid klokt att konsultera en läkare för att fastställa orsakerna bakom problemet så att de kan behandlas på rätt sätt.

Graviditet ryggont är en olägenhet eftersom smärtan kan störa en kvinnas dagliga rutin eller hindra henne från att få en hel natts sömn. Det är därför det är en bra idé att förstå vad som orsakar dessa typer av smärtor, så att du kan vidta lämpliga åtgärder för att lindra eller förebygga dem.

Så vad är några av orsakerna till ryggsmärtor under graviditeten? Det finns många faktorer som spelar in ryggproblem för gravida kvinnor. Vissa kvinnor upplever ländryggsbesvär så tidigt som i början av graviditeten, med kvinnor som är överviktiga eller som har haft problem med ryggen innan graviditeten är mer mottagliga. Anledningen till detta är de många olika skäl som kan orsaka ryggsmärtor under graviditeten.

En stor potentiell källa till obehag i ryggen under graviditeten är den plötsliga ökningen av hormoner. När en kvinna är gravid, producerar hennes kropp extra hormoner som möjliggör hennes ledband i hennes bäcken, mjukgörande hennes leder, lossa henne upp för födelseprocess snart skulle komma. Även om dessa förändringar och förändringar i leder och ledband förbereda kvinnan för leverans av sitt barn, kan just dessa förskjutningar och förändringar påverkar stöd för ryggen.

En annan orsak till smärta, en som vanligtvis uppstår under de senare trimestern, är när tyngdpunkten flyttas. En kvinnas tyngdpunkt flyttas gradvis fram som hennes livmoder och barnet går upp i vikt. Detta gör att hållningen att ändra vilket kan orsaka ryggproblem. Regelbunden stretching kan hjälpa till att lindra denna smärta eftersom ryggraden blir mer smidig, bättre tillmötesgående förändringen i kroppsställning.

Bortsett från förskjutning i tyngdpunkten, är den extra vikten av fostret annan boven bakom graviditet ryggsmärtor. Den extra vikten, som är skild från den förskjutning i tyngdpunkten, är extra vikt att hennes rygg måste stödja. Ett bra sätt att behandla detta skulle vara att stärka ryggmusklerna så att den lättare kan stödja den extra vikten av barnet.

Utöver dessa faktorer som skapar problem, dålig hållning, överdriven stående, upprepade bockning över, och även stress kan förvärra smärtan. Alla dessa faktorer kan arbeta individuellt eller tillsammans, skapa specialiserade skälen för sådana problem.