förstå en svampinfektion

jäst infektioner uppstår från Candida albicans, och andra former av jäst. De finns i munnen, ändtarmen och vagina. Det är normalt för en kvinna att ha lite jäst i en frisk vagina, men det är när kvinnans systemet är ur balans, det finns en riklig tillväxt av jäst-liknande organismer som orsakar en tjock och vita flytningar.

Det finns många faktorer för en svampinfektion, inklusive p-piller, stress, antibiotika behandlingar, graviditet, diabetes, för mycket kolhydrater, varmt väder och illasittande kläder, ett försvagat immunsystem och har upprepade samlag under en kort period tid. För en del människor, vissa irriterande gillar tvålar, nya rengöringsmedel, skurpulver och andra produkter också orsaka svampinfektioner.

Omskurna män är inte så benägna att jäst infektioner

Inte bara kvinnor lider av jäst infektioner, även män kan smittas av infektionen om de har sex med en kvinna med en svampinfektion. Och om båda parter inte får behandlas för sin svampinfektion, hamnar de bara upp re-smitta varandra.

När lider av jäst infektioner, män utvecklar vanligen irritation och klåda på sina könsorgan, särskilt om de inte är omskurna. Men de inte lider av någon form av utsläpp när de lider av en svampinfektion.

De typiska symtomen på en svampinfektion inkluderar vaginal klåda och irritation. Många kvinnor utvecklar också en tjock, vit och kanske en ostmassa-liknande flytningar. Andra symtom är klåda i ändtarmsöppningen, upplevelsen av smärta vid samlag, sveda när man kissar och rodnad, med svullnad i vulva huden.

Behandla svampinfektioner efter rätt diagnos

Jäst infektioner är bäst diagnostiseras av en läkare, men kvinnor som kan känna igen symptomen kan använda många over-the-counter läkemedel för att behandla svampinfektioner.

Men det är säkrare att konsultera en läkare som om du kanske tror att du lider av en svampinfektion, kan du drabbas av ett mer allvarligt tillstånd eller infektion som klamydia eller gonorré.

Med fel behandling, kvinnans kropp inte bara blir resistent mot svampinfektion medicinering, medan själva tillståndet inte behandlas. Läkaren kommer att utföra en vaginal undersökning för att diagnostisera en svampinfektion. Vaginal ansvarsfrihet samlas för undersökning och om du lider av upprepade infektioner, kommer ansvarsfrihet odlas för att ta reda på om jäst eller någon annan organism är närvarande.

Tillräcklig sömn kan styra svampinfektioner

På bekräftar att du har en svampinfektion, kommer du ordineras ett svampdödande piller eller över disk svampdödande kräm eller stolpiller. Behandlingen kan vara en enda dos eller vecka lång. Det är oftast bättre att undvika sexuella aktiviteter när de lider av en svampinfektion.

Jäst infektioner kan förebyggas med tillräcklig sömn, undvika deodorant tamponger, sprayer deodorant och douches och undvika åtsittande kläder och föredrar bomullskläder.

Om du måste ta antibiotika, be om en anti-jäst recept eller köpa några over-the-counter krämer. Torka alltid framifrån och bakåt och inte tvärtom, efter urinering och tarmrörelser att undvika svampinfektioner.

Kom ihåg att jäst infektioner är inte farliga, och oftast klarnar upp på egen hand under tiden. Men om du lider av upprepade infektioner, är det bättre att ta reda på vad orsaken till infektionerna är och skall behandlas därefter.