förstå åderbråck vanliga symtom och orsaker

Åderbråck är vanliga: uppskattar att 25 procent av kvinnorna och 15 procent av män kommer att få dem. Inkompetent ventiler i venerna, ökande ålder, graviditet, fetma och hereditet satte allt en person i riskzonen.

Åderbråck är knotiga, förstorade, vridna, smärtsamma ytliga vener till följd av dåligt fungerande ventiler. Varje ven kan bli åderbråck, men ådrorna mest drabbade är i ben och fötter. För många människor, kan åderbråck orsaka värkande smärta och obehag. Ibland villkoret leder till mer allvarliga problem, och kan också signalera en högre risk för andra sjukdomar i cirkulationssystemet. Det påverkar i allmänhet kvinnor många gånger efter graviditeten.

I de flesta fall djup ventrombos (DVT), som orsakas när venerna inuti benen blockeras, kan leda till åderbråck. Venerna vänder mörkt lila eller blå färg och verkar vridna och utbuktande. De visas på baksidan av kalvarna eller på insidan av benen. De kan ligga var som helst på benen, från ljumsken till ankeln.

Många gånger folk inser inte vad problemet är, och som leder till fler komplikationer som orent blod i det drabbade benet eller foten inte resa tillbaka till hjärtat som orsakar allvarliga problem.

vanliga orsaker

Åderbråck uppstår när ventilerna i venerna felfunktion. När man blir äldre, venerna förlorar elasticitet, vilket får dem att sträcka. När detta händer, kan blod som bör gå mot hjärtat flöda bakåt.

Blod pooler i venerna och de förstora och bli åderbråck. Venerna är blå eftersom de innehåller syrefattigt blod.

vanliga symtom

Vanliga symptom av åderbråck inkluderar en ömmande eller tung känsla i benen, och brännande, throbing, muskelkramp och svullnad i underbenen och klåda runt en eller flera av dina vener.