förlorar gain klimakteriet vikt

När du närmar dig klimakteriet, är det inte ovanligt att gå upp i vikt, särskilt runt din mellersta delen. Du har förmodligen inte ändrat dina matvanor eller aktivitetsnivå, men vikten fortsätter att ackumuleras, även om du fortfarande upplever regelbundna perioder. De flesta kvinnor börjar märka detta extra vikt när de är i trettioårsåldern eller fyrtioårsåldern, och är frustrerade över det faktum att vikten är inte riktigt lika lätt att förlora som det var några år tidigare.

Vikten du nu märker är helt normalt och är ett resultat av sjunkande hormonnivåer när du närmar dig klimakteriet (klimakteriet). Som din östrogen nivåer nedgång, kommer din kropp att se naturligt för andra platser där för att få östrogen den behöver. Tyvärr för oss kvinnor, kan fettcellerna producerar östrogen, därför, fungerar kroppen extra hårt för att konvertera dina förbrukade kalorier till fett.

Inte bara är dina östrogen nivåer minskar, men kroppens testosteronnivåer minskar också. Testosteron är ett hormon nödvändig för att konvertera dina kalorier till muskelmassa, så dina nivåer av testosteron, kommer resultatet innebär en förlust av muskel. Om du inte längre har nödvändig muskelmassa för att bränna kalorier, kommer maten du konsumerar resultera i ansamling av fett.

Lyckligtvis, om du har viljan att förlora den extra vikt du nu bär runt, kommer du göra det framgångsrikt. Det enda hindret mellan dig och en lyckad viktminskning skulle vara en brist på beslutsamhet och disciplin från din sida, jag uppriktigt tvivlar på detta är fallet beror på det faktum att du har hittat den här artikeln eftersom du uppenbarligen letar efter lösningar.

Nu när du förstår förödelse dina hormoner är i stånd att wreaking, har du nu en tydligare bild av vad det är du behöver göra för att gå ner i vikt som du har fått på grund av sjunkande hormonnivåer. Du ser, bara skära kalorier är inte längre tillräckligt för att minska eller eliminera den vikt du har vunnit runt mellersta delen. Muscle spelar en avgörande roll i viktminskning, så det är viktigt att bygga muskler för att få din kropp bränner kalorier dygnet runt.

Jag föreslår inte något extremt, men att få in ett regelbundet träningsprogram, vilket inkluderar kardiovaskulär träning, samt styrketräning minst tre dagar i veckan kommer att resultera i en mycket smalare kropp.

Grattis på att ta det första steget mot att ha en kropp som är frisk, vacker, mager och tonas.