fördelarna med progesteron kräm

Progesteron är ett hormon som produceras av äggstockarna som balanserar produktionen av östrogen, ett hormon som kan orsaka en rad allvarliga sjukdomar såsom cancer. Produktion av progesteron från äggstockarna minskar när människor blir äldre, vilket leder till överskott av östrogen i kroppen. Detta inträffar oftast ett par år före menopaus.
Svår stress, ångest, och en felaktig kost kan också vara anledningen till den bristande effektiviteten i progesteron. Dessa faktorer kommer att orsaka kroppen att producera mer östrogen än måste hanteras av progesteron i kroppen. Biverkningarna kan vara drastisk om östrogen nivå inte styrs så tidigt som möjligt. Andra orsaker till ökningen i östrogen nivåer i kroppen är någon form av sjukdomar i njure och lever. Även kemikalier i mat tenderar att agera som falska östrogener och skapa problem.
Naturligt progesteron, som produceras i laboratorier som använder ett extrakt från vild jams och sojabönor som råvara, kan vara en bra lösning för kvinnor som utsätts för låg progesteron problem. Andra recept baserade syntetiska progesteron krämer är också tillverkas.
Mycket sällan har biverkningar noterats hos kvinnor som använder naturligt progesteron. I de flesta fall har syntetiskt progesteron varit kända för att producera ett antal biverkningar som depression, sömnlöshet, illamående, vätskeretention, etc.
Naturligt progesteron kräm måste användas med största försiktighet för att undvika obehagliga biverkningar. Den kan användas som per läkarens instruktioner för en begränsad tid. De flesta kvinnor behöver använda den här krämen tills adrenal hormoner normaliseras. Användning kan oftast stoppas efter detta. Naturligt progesteron kommer lätt omvandlas till testosteron och östrogen om det krävs av kroppen.
Några av de vanliga fördelarna med att använda denna kräm är att den håller östrogen nivå i schack och hjälper i ben byggnad, som kan bidra till att undvika osteoporos. Det är också tänkt att öka libido hos män och förhindrar olika cancerformer som livmoder-och bröstcancer.