förbereder sig för de första symptomen på klimakteriet

Klimakteriet är en helt naturlig fysiologisk förändring, så de första symptomen på klimakteriet bör betraktas som början på en ny fas i en kvinnas liv. Trots detta kan de första symptomen på klimakteriet orsakar oro för många kvinnor som inte är riktigt redo att acceptera tidens gång och i slutet av barnafödande ålder. De får invänta de första symptomen på klimakteriet med en blandning av skräck och lättnad att det äntligen närmar sig.

De kvinnor som inte är väl förberedda för att hantera de första symptomen på klimakteriet faktiskt får panik när de visas, ännu värre, om de första symptomen på klimakteriet anländer tidigare än väntat, kan kvinnor missta dem ofta för något annat och söka onödig medicinsk eller psykologisk behandling. De första symptomen på klimakteriet kan visas så tidigt som en kvinnas trettiotalet, även om det är relativt ovanligt. Men även med sina trettiotalet kvinnor kommer att börja få fluktuationer i deras hormonella saldon som helt enkelt är en indikation på att klimakteriet är på väg.

identifiera de första symptomen på klimakteriet
Hormoner är ansvariga för de flesta av de fysiologiska förändringar som kvinnor upplever från puberteten på. Hormoner reglerar start och korrekthet av menstruationscykeln, och en av de första symptomen på klimakteriet är ett avbrott i den regelbundenhet. De menstruationscykeln kommer först bli oregelbunden, och kommer så småningom upphöra helt och hållet.

En annan av de första tecknen på klimakteriet är att mängden menstruation antingen ökar eller minskar betydligt, och utveckling av fibrösa tumörer längs livmodern väggar kan även förekomma i de tidiga stadierna av klimakteriet.

Många kvinnor upplever också humör skift, sömnlöshet, värmevallningar och nattliga svettningar som klimakteriebesvär. Dessa symtom kan ibland vara så allvarliga att de faktiskt stör de dagliga rutinerna i livet. Mood skift kan förvirra och irritera både familj och vänner, och värmevallningar, nattliga svettningar och sömnlöshet kan förvärra effekterna av stämningen skift.

Andra av de vanligaste första symptomen på klimakteriet inkluderar oförklarlig viktökning, och vaginal torrhet som leder till obekväma samlag. Kvinnor som utbildar sig i vad att förvänta sig från de första symptomen på klimakteriet kommer att vara beredda att erkänna dem för vad de är och söka lämplig medicinsk och känslomässigt stöd de behöver för att göra övergången från perimenopause till postmenopause så smidigt som möjligt för sig själva och deras nära och kära.