fertilitet och ditt bördiga jorden

Så vad är ingredienserna för den bördiga jorden i en kvinnas kropp som stödjer hälsosam graviditet och förlossning? Detta är en viktig fråga för en kvinna som försöker bli gravid. Traditionell kinesisk medicin (TCM) har några fasta bidrag på temat … Först måste en kvinnas blod vara riklig, näringsmässigt och hormonellt frisk, och flyter obehindrat i hela kroppen och framför allt livmodern. Andra, till hennes Chi behov flyta smidigt i alla hennes organ, muskler och kanaler (inklusive livmodern). Tredje, behöver hennes mentala och emotionella energi som skall balanseras på ett sådant sätt att en kvinna som försöker bli gravid, är att öka sin allmänna hälsa kontra belasta hennes allmänna hälsa.

Puh, det är en munsbit. Och vad betyder allt detta? Nåväl, låt oss titta på varje del för sig.

Gott, näringsmässigt och hormonellt frisk liksom, Rinna Obehindrat hela kroppen Blood: I kinesisk medicin vi fylla vår tank dagligen med energi eller livskraft, via vår mat, dryck och andas. Vi måste sova på natten för att reparera, bygga, förnya och föryngra hela vårt system. Denna reparationer kräver en grund av näring som vi levererar själva varje dag.

En av våra energisystem i kinesisk medicin, har jordens system som organ mjälte / bukspottkörtel och magsäck, är ansvarig för att ta emot mat och dryck som vi äter, bryter ner det till användbar näring för blodet (kallas transformation i TCM), och sedan transporterar näringsämnen, via blodet, att hela vår kropp. Optimal funktion av vår kropp kan bara vara så bra som kvaliteten och kvantiteten av den mat vi äter. Kvalitet syftar på hur frisk, vital och näringsrika maten vi äter är. Antal hänvisar till ätandet av mat i rätt portioner. Om vi ??äter för lite, blir vi brist på näringsämnen. Om vi ??äter för mycket, blir vårt system belastats behöva handskas med det överskott som inte kan transporteras eller är oanvändbara, till exempel överskott av socker. Om endera berövande av nödvändiga näringsämnen, eller over-bördor blir normen, lider vårt system kraftigt.

Om berövas eller överbelastade, på natten, under ombyggnad och regenererande, är vårt system försöker främst att hänga med råna “Peter att betala Paul,” eller räkna ut vad man ska göra med överskottet och reparera sammanbrottet i vårt system från överskott. Detta är en ganska slösaktig utgifter av vår energi när vi behöver vår energi tillgänglig varje dag och natt för den viktiga uppgiften att hålla våra organ, vävnader, hormoner och celler som verkar hälsosamt.

Om missbruk av vår energi går på över tid, kan vår jord bli infertila. Vi behöver helt friskt blod regelbundet och vi behöver denna rika, näring blodet flyter hela livmodern. När vårt blod blir trött, saknar syre, eller är näringsmässigt bristfällig, kan det bli trögt, sakta ner och även stagnera. Detta innebär att vår smidigt flöde av blod är nedsatt, vilket kan äventyra fertiliteten.

Nog Chi flyter smidigt i alla organ, muskler och kanaler (inklusive livmodern): Chi är ett kinesiskt ord för livskraft eller energi, eller molekylär energi. Det är vad vi är gjorda av i det, om vi inte har någon Chi, har vi ingen livskraft. Enkelt sagt, när vi föds har vi en full tank Chi, och när tanken är tom, vi dör. Medan levande och under de reproduktiva åren, är det rimligt att för att skapa ett nytt liv inom dig, måste du ha en rimlig livskraft själv. Om du inte har tillräckligt med Chi eller livskraft i ditt eget system, inte där du tror att Chi kommer från att skapa ett nytt liv för 9 mån.? Natur och oändliga visdom, vet bara att om en kvinnas Chi tanken är för låg, då reproduktionen faller under raden av möjligheten. Det är en no-brainer, i att för ett foster att växa den behöver en viss mängd Chi och blod.

Mentala och känslomässiga energisystem måste vara balanserad på ett sådant sätt att en kvinna som försöker bli gravid, är att öka sin allmänna hälsa kontra belasta hennes allmänna hälsa: Tankar och känslor är så mycket Chi som armbågen eller levern är. De är bara en mer subtil form av Chi. Ungefär som vinden, i det, vi behöver inte “se” vinden, men det finns eftersom vi ser effekterna av vinden trots att det är osynligt. Denna mer subtil form av Chi, som våra tankar och känslor, är lika viktigt som maten vi äter. Varje gång vi tror att en tanke eller har en känsla, det finns bokstavligen en kemisk reaktion i vår kropp. För att uttrycka det i enkla ordalag, en biprodukt av dessa kemiska reaktioner är antingen giftiga och därmed betungande för vårt system, eller en biprodukt av dessa kemiska reaktioner linje med optimal funktion i vårt system.

När jag undervisar en kvinna att observera sig själv i detta mer subtil form av Chi, är det ofta överraskande för henne att hon är mycket mer plågas av tankar av rädsla, oro eller depression, i förhållande till sin fertilitet, än hon insåg medvetet. En del av det var hon medveten om, men omfattningen av det är mer den ögonöppnare. Den kemiska biprodukt av dessa tankar och känslor under en längre tid, blir betungande för systemet, vilket bidrar till ett minskat flöde av Chi och blod. Det kräver övning att bli medveten, och sedan bli avsiktliga om vårt val av tankar.

“Ingredienser” eller val, antingen öka eller hämma vår bördig jord. Antingen vår fertilitet switch är “på” eller “av”. Ingen kvinna avsiktligt vänder sin fertilitet stänga, men, omedvetet, skulle hon kunna göra val, dag efter dag, som hindrar optimal och bördig jord. Börja där du är och börja göra de bästa val du kan för att gödsla jorden på ett sådant sätt att graviditet och sund födelse är en naturlig följd.