fakta om sexuella övergrepp

Sexuella övergrepp definieras som någon typ av sexuell aktivitet som man inte accepterar. Detta inkluderar att röra någon del av sin kropp med någon del av brottslingar kroppen, tvingar en att titta på sexuellt material eller tvingar en att röra sig. Den innehåller även våldtäkt. Det finns många sätt att någon kan tvingas: fysiskt tvingas, som hotas av skada, som skall pressas av någon i myndigheten och / eller att vara påverkad av droger.

Tvärtemot vad många tror sexuella övergrepp är ett brott av makt och våld, inte passion och lust. 75% planeras inte impulsiv. 80% av dessa övergrepp begås av bekanta.

Många kvinnor skylla sig själva för denna attack. Om de inte samtyckte till den sexuella aktiviteten spelar det ingen roll hur de var klädda, om de hade druckit, inte slå tillbaka av rädsla för att bli sårad värre.

Det trauma kan orsaka alla möjliga känslomässiga problem. Förutom skuld, kommer många offer blir deprimerade och ansikte framtidsfrågor förtroende socialt och sexuellt. Många kommer att vända sig till rökning, alkohol och / eller droger, många kommer att drabbas av posttraumatiskt stressyndrom.

Fysiskt en kvinna skulle möta en uppsjö av problem såsom skärsår, blåmärken och brutna ben. Möjligheten av sexuellt överförbara sjukdomar, oönskade graviditeter och inre skador finns alltid med våldtäkt. Man bör söka läkarhjälp omedelbart och överväga rådgivning för långsiktigt.

Det finns olika sätt att hjälpa till att minimera risken för att detta händer dig eller älskad. Alltid vara medveten om din omgivning. Var självsäker och bestämd i din personliga och professionella relationer.