en guide till allmän kvinnlig hälsa

Ett antal romaner och berättelser om de tidiga 18th och 19th århundradena skildrar ofta kvinnor som galna och irrationella varelser, alltså, hyllar skapandet av galna kvinnor litteratur. Men, skingrar moderna medicinen detta “galna” attribut. Genom att etablera att kvinnors hormoner är mer känsliga och mottagliga för förändringar än för män, är mer uppmärksamhet ägnas åt kvinnors hälsa. Menstruation, klimakteriet, PMS, och klimakteriet – dessa är alla del av allmänna hälsofrågor som rör kvinnor. Bortsett från att likheten av att vara en del av kvinnlig hälsa, dessa fenomen beror på en sak: hormonella förändringar. Hormoner är ombytlig, ändrar de med den minsta variation i kost eller fysisk aktivitet. Ibland även känslomässiga omvälvningar är tillräckligt för att göra kvinnors hormoner går över styr. Forskare om kvinnlig hälsa komma med studier om förhållandet mellan kvinnliga psyko-emotionella välbefinnande och deras fysiska hälsa. Oftare än inte, hormoner är de etablerade kopplingar mellan detta förhållande.

Hormonell obalans är vanliga syndarna för ett antal hälsoproblem hos kvinnor. Även om vissa av de symptom är associerade med andra sjukdomar, är deras rot att vara obalanserade hormoner. Lika varierande som allmänna hälsofrågor är, spänner de från fysiska manifestationer till psykologiska och känslomässiga problem. Fysiska manifestationer av hormonell obalans är trötthet, svaghet, viktökning, viktminskning, matsmältningsproblem, värmevallningar, och ledvärk. Andra symtom är mer uttalade och mindre smygande som håravfall och torr hud. Tyvärr, med krav på karriär och familjeliv, kvinnor ignorerar ofta dessa symtom som enbart på grund av överskott av arbete och övergripande trötthet. Några försök att bota sina symptom med rättsmedel och resten som inte fungerar. Hormonella obalanser behöver läkarhjälp och hormonella kosttillskott som ska behandlas korrekt. Annars symtomen förvärras med hjärtklappning, ökad illamående, urin dysfunktion, bröstsmärtor, och vaginal torrhet. Extrema fall innefattar även förändringar i menstruationer med den drabbade personen antingen lider av längre perioder och blödningar eller har total avsaknad av perioder.

Om symtomen och villkoren ovan är illa nog, de är bara de hormonella obalanser fysiska aspekten. Vanligtvis dyker upp som yttringar av andra psykiska störningar, den psyko-emotionella aspekten av dessa obalanser är ofta störande. Det finns dokumenterade fall där drabbade personer bekänna att inte kunna fungera på sin normala nivå på grund av symptomen. Några av de mindre symptom inkluderar sug och humörsvängningar. Men, om symptomen inte får behandling, utvecklas de till sämre villkor som brist på sexuell lust, depression, sömnlöshet, och oklara resonemang. Det är inte konstigt att allmänna hälsofrågor och frågor om kvinnor ofta inkluderar välbefinnande övningar.

Men, dessa obalanser är inte permanenta lidanden. Med rätt kost, motion, kosttillskott och rådgivning, kvinnor har möjlighet att få sina hormoner på rätt spår igen. Dock är tidig upptäckt en viktig faktor vid behandling av hormonell obalans. Det är därför viktigt att inte avfärda symtomen som bara hör till allmänna hälsofrågor eller frågor. Hormonell obalans är inte bara ämnen – de är verkliga, och de råkar fler kvinnor varje dag.