effektiva premenstruella syndrom behandlingar

Premenstruellt syndrom kan vara en smärtsam tid för många kvinnor. De kan drabbas av en mängd olika symtom inklusive viktuppgång, irritabilitet, ilska, trötthet, koncentrationssvårigheter samt cravings hunger. Många kvinnor lider också migrän, bröst ömhet och ryggsmärtor.

Kvinnor söker premenstruella behandlingar och lättnad bör titta på måttlig motion och massage. Måttlig motion kan hålla musklerna sträcks och smidig, samtidigt se till att du kan hålla någon viktökning ner. Om du lider nedre ryggen ömhet, kanske du också vill överväga massage för att lindra din smärta. Massage kan också hjälpa till med att minska stressen.

Som reglera din kost är också viktigt att se till att du kan lindra symtom på premenstruellt syndrom som du kan lida. Du bör äta regelbundet, mindre måltider under hela dagen och klipp ut alla ohälsosamma livsmedel alternativ från din kost såsom hög socker livsmedel, koffein och alkohol. Se till att du äter massor av fullkorn och massor av kalcium.

Premenstruellt syndrom behandling kan också lindras med hjälp av naturläkemedel. Eventuella obalanser i kroppen kan motverkas med dessa behandlingar.

Premenstruellt syndrom kan också leda till en obalans av hormonet östrogen i kroppen, och denna obalans kan eskalera premenstruellt syndrom (PMS) symptom. Som sådan, kan användningen av fytoöstrogen vara ett populärt behandlingsalternativ.

En mer och mer populärt lättnad alternativ är progesteron. Progesteron är ett reglerande hormon i kroppen och hjälper till att reglera andra hormoner som östrogen. Eftersom det också hjälper till att reglera blodsockernivån, kan progesteron också vara användbara för att säkerställa att du undviker cravings.

De flesta kvinnor lider av någon grad av PMS, med några kvinnor känner sina symtom värre än andra kvinnor. Syftet med denna artikel var att ge dig en mängd olika naturliga PMS behandlingsalternativ.