dentala aspekter av kvinnors liv

Kvinnor lider mer av tandproblem jämfört med män. De genomgår många förändringar under sin livstid och i varje skede finns det många förändringar i hormoner speciellt könshormoner. Först kommer puberteten och med detta kommer menstruation. Innan skede av menstruation, kvinnor upplever många tandproblem. När de är på p-piller, det påverkar också den orala hälsan. Under graviditeten har de verkligen ta hand om sin tandhälsa eftersom under graviditeten finns det en hel del variation i kroppen hormoner och då de borde veta vilken procedur de ska genomgå och vilka problem är ett vanligt under graviditeten för att undvika onödigt panik t.ex. under graviditet blödning från tandkött är ett vanligt tand problem. Några börjar panik och istället för att gå till tandläkaren de slutar borsta som överdriver problemet. Sedan kommer den fas när kvinnor blir mamma. På den tiden hon måste ta hand om inte bara sina tänder, men också tänderna på hennes barn. Barnet tandhälsa är också beroende på mor. Sedan kommer klimakteriet. Denna fas av livet är inte bara viktigt hormon klokt men det har psykologisk inverkan också och efter denna tid kommer den tid då en kvinna blir äldre när de har många problem med åldern liksom svårigheter att hålla borsten.

Dessa tandproblem kan förstås skede klokt enligt nedan:

pubertet

Puberteten är det stadium då en massa hormonella förändringar sker i kroppen av en flicka. Den svullnad i tandköttet förekommer som kallas Puberteten gingivit och på grund av detta tandköttet blir väldigt känslig och blir irriterad. Flickor i puberteten blir medvetna om sin kropp och falla offer för ätstörning kallas bulimia som kan diagnostiseras genom att se skicket på tänder och tandkött. Den tänder emalj börjar lösas upp och man kan se den röda kliade område på baksidan av halsen.

mensturation

Under denna period finns det månatliga fluktuationer i hormoner. I vissa fall kan förekomsten av ulcerationer eller munsår är relaterade till menstruationscykeln. Så tandläkaren kan relatera problemet till menstruationscykeln och följaktligen förskriva läkemedlet.
P-piller som p-piller har sina egna biverkningar. Vanligast är muntorrhet och tandköttsinflammation. En kvinna som tar p-piller bör tala om för tandläkaren om detta eftersom östrogen i födelsen piller kan orsaka problem med torr socket efter extraktion. Torr socket är ett mycket smärtsamt tillstånd där hålet eller gapet kvar efter extraktion inte läker. Några läkemedel såsom penicillin eller tetra cyklin minska effekten av p-piller. Så kvinnor bör vara medveten om dessa faktorer innan du går till någon tandvård.

graviditet

Mest vanligt tand problem som uppstår under graviditet är Graviditet gingivit dvs tandköttet börjar blöda och blir inflammerade. Tänderna bör borstas och flossed regelbundet. Vissa tandvård som måste utföras bör undvikas i 1: a trimestern efter att det anses säkert. De flesta kvinnor tycker att under graviditeten tänderna blir svag såsom kalcium från tänderna avtappas och det används för utvecklingen av barnet. Det är en myt. Även kalcium för utvecklingen av barnet kommer från kosten. Karies är mer på grund av att kvinnor tenderar att ta mer av sockerhaltig kost och de tar inte hand om tänderna. Mycket C-vitamin och vitamin B12 bör tas tillsammans med en hälsosam näringsrik kost. Täta besök till tandläkaren och få rengöring gjort från tandläkare är ett måste för friskt tandkött och tänder.

ammande moder

När barnet är fött, är barnets mun fri från bakterier. Bakterierna överförs från mynningen av föräldrar under kyssar och smek. Så det är mycket viktigt för föräldrarna att ha friska tänder och tandkött. Barnet kan inte borsta och rengöra sin mun. Föräldrar bör rengöra tandköttet och tungan av barnet med våta spårvidd bit eller bomullstyg virad runt fingret. När mjölken tänderna börjar utbrott de bör rengöras. Den främsta orsaken till karies hos barn är flaskan foder och som även kallas nappflaska karies. Flaskan foder bör undvikas så långt som möjligt. Mors ska amma barnet i 1: a året och sedan direkt barnet ska matas med antingen sked eller kopp. Efter inmatningen barnet bör ges en klunk vatten för att rengöra den resterande mjölken från munnen.
Föräldrar bör vara medvetna om de barnsjukdomar problem hos barn. När mjölktänder börjar utbrott barnet upplever en hel del obehag och klåda. På den tiden antingen lokalbedövning agent kan gnidas på det området eller att barnet kan få rena bitringar annat barn försöker sätta allt omkring honom i hans mun eller hans smutsiga händer som leder till infektion som feber, diarré.
Mestadels mammor tror att mjölktänder kommer att ersättas med permanenta tänder så det finns ingen anledning att ta hand om dem. Men det är fel eftersom friska, karies fria mjölktänder kan ge vika för friska, väl anpassade permanenta tänder.

klimakteriet

Det finns psykologiska och hormonella betydelse. Några hormoner upphör att utsöndra så kvinnor i några klimakteriet upplever tandproblem som brännande känsla i munnen, varm och kall känsla, Muntorrhet dvs muntorrhet och även osteoporos i käken. Medan samråd med tandläkaren historia klimakteriet är mycket viktigt eftersom tillsammans med den tandvård man behöver hormonell substitutionsterapi också säga HRT.

seniorer

De ledande har sina egna problem på grund av ålder. Få förlora sina tänder och bära tandproteser. För dem regelbunden tandvård check är upp måste, eftersom strukturen i munnen håller förändras och proteser lossnar så att försäkra att de proteser passar ordentligt de har att besöka tandläkaren. Få har svårt att hålla borsten. I det fallet tandläkare kan hjälpa dem genom att ge dem substitution som förlängning i handtaget på borsten eller ändra så att greppet förbättras. Pensionärer har vissa medicinska problem, och för att de behöver medicinering. Så när de besöker tandläkaren, bör de ge ordentlig anamnes eftersom få problem kan ske på grund av den medicin de tar eller på grund av vissa läkemedel som rekommenderas av tandläkaren.
Om kvinnor vill ha ett vackert leende det viktigaste är att ha friska tänder och tandkött, vilket endast är möjligt om de tar väl hand om sin munhälsa.
Det bästa sättet att hålla de dentala komplikationer är minimal är att gå för regelbunden tandvård kontroller, få de gjort behandlingar som rekommenderas för att hålla tänder och tandkött friska.

så hålla leende.