den dolda orsaken till infertilitet – PCOS

Att gifta sig är en underbar rätt till passage för en kvinna. Många av oss vänta med att etablera våra karriärer, hitta rätt person med samma livsmål, och tar oerhörda glädje i planeringen av vår “perfekt” dag. Och det bästa är att vi äntligen kan sluta höra den fruktade frågan “När ska ni gifta?”

Tyvärr är denna fråga omedelbart ersättas med “Så när ska du ha barn?”

Gång på gång har jag hört brudar berättar det faktum att de inte ens få ut av sin bröllopsmiddag utan någon, eller flera någons, fråga dem när de skulle starta en familj. Och om de väntar på att börja försöka eller vill ha barn direkt, bli gravid är ofta inte så enkelt som att planera ett bröllop, det kan bli komplikationer, ryggar set och en känslomässig vägtull att även den bästa planeraren inte är beredd att ta itu med.

För de flesta verkar graviditet som den mest naturliga processen i världen. Om du slutar att använda preventivmedel, kommer du bli gravid inom tre månader rätt? Fel. Fler och fler kvinnor kämpar för att bli gravid. Och frustrationen bygger när du får höra av din OBGYN att du måste vänta ett år att formellt diagnostiseras med en infertilitet problem innan de får någon form av infertilitet rådgivning och / eller behandling.

Vilka kvinnor och några OBGYN ‘s inte inser är att det finns tecken som dyker upp långt innan en kvinna försöker bli gravid som kan signalera ett problem med deras reproduktiva system. Några frågor att ställa dig själv om du känner att du kanske har ett problem:

• Lider du missade perioder?
• Har du överflödigt fett runt mitten?
• Vill du sugen på kolhydrater?
• Lider du av depression eller har känslomässiga upp-och nedgångar?
• Lider du av vuxen akne eller har gallring hår?

Några eller alla av dessa symtom kan betyda att du har polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), ett vanligt problem för kvinnor i barnafödande ålder som allvarligt kan hämma deras chanser att bli gravid.

PCOS är orsaken till en alarmerande mängd förhållanden hos kvinnor idag, men dess symptom är bland de mest fel diagnos. Vad värre är att kvinnor med PCOS ofta genomlida ett ineffektivt och frustrerande infertilitet behandling efter den andra – och ändå inte få till den grundläggande orsaken till din infertilitet eller bli gravid.

Den goda nyheten är att kvinnor med PCOS kan förbättra sin hälsa och chanserna att bli gravid bara genom att göra några ändringar i sina dagliga liv. Från att anta en låg carb, hälsosam kost för att utöva dagligen och ta vitaminer, kan kvinnor minska symtom orsakade av PCOS och öka sina chanser att bli gravid naturligt. Och det finns många stödgrupper ute för att hjälpa dig. Till exempel, många kvinnor använder Insulite Labs 5 Element System (finns på pcosinsulitelabs.com) för att hjälpa dem att vända PCOS. Den Insulite Labs PCOS System hjälper dig att få de näringsämnen och kosttillskott din kropp behöver, hjälper dig att ändra dina matvanor, och arbetar med dig på att få motion och emotionellt stöd för att ta itu med PCOS.

För mer information om PCOS, vänligen besök:

• Insulite Labs (http://pcos.insulitelabs.com/)
• pcosupport.org
• soulcysters.com