datorspel orsakar ryggsmärtor i children_

Är Dataspel ansvarar för ökade fall ryggont bland landets tonåringar?

Problemet med låg rygg och nacksmärtor hos tonåringar kommer sannolikt att öka kraftigt under kommande år.

Detta verkar på korten med tanke på hälsorelaterade problem med övervikt, reducerade nivåer av aktivitet, och populariteten av passiva underhållning system såsom lek stationer som uppmuntrar fortsatt inaktivitet och långvarig sittställning i den unga åldersgruppen.

Terry O’Brien av ryggbesvär Storbritannien säger “Medan 80 procent av befolkningen är sannolikt att uppleva smärta i korsryggen i något skede i sitt liv, det finns en oroande trend i mängden ryggont upplevs av tonåringar.

Det är välgrundat att ha en annan familjemedlem med en historia av ryggont innebär att du är mer benägna att utveckla ryggsmärtor som en tonåring. Som gör fattig familj funktion och ökad livslängd stress.

Högre nivåer av stress, ångest och depression är också associerade med ungdomars ryggsmärtor.

Ryggont är ofta provocerad av idrottsverksamheten och statiska arbetsställningar som att sitta. Det är också känt att vissa idrottsliga grupper såsom roddare löper högre risk för ryggont.

Barnen verkar falla in i två stora grupper, de gör mycket lite aktivitet och de som gör för mycket. Båda grupperna är benägna till ryggsmärtor. Men det är oroande trend av inaktivitet bland ungdomar som är det största orosmomentet. Tankat av den dramatiska ökningen av datorspel och multimedia konsoler. ”

råd:

Vi har alla känt nacke eller rygg smärta på ett eller annat, särskilt de av oss som tillbringar mycket tid framför en dator. Sitter belastar rygg och nacke och ju längre du sitter, desto mer anstränger du placerar på dig själv. Med rygg-och nackvärk är det viktigt att veta att bålen är ett system av samverkande delar, och symptom i armar, ben, huvud och bröst såsom stickningar, skarpa smärtor, brännande, spasm, vaga värk, ömhet, brist på muskelstyrka, och styvhet är alla möjliga indikatorer på rygg eller nackbesvär.

Neck Pain börjar ofta gradvis som ett resultat av fasta stirrar på ett litet område eller ögna upprepade gånger från en till en annan (från skärmen till ett dokument på skrivbordet till exempel). Om huvudet hålls i en vinkel större än 15 grader (till exempel håller telefonen mellan din nacke eller axlar, eller tittar ner på ditt tangentbord) kommer att orsaka ökad muskeltrötthet och smärta kommer att framgå snabbare.

förebyggande
Var säker på att du har en ordentlig arbetsplats set-up.
Ta aktiva pauser, flytta runt och göra några sträckor.
Skifta plats då och då. Försök att inte falla vanligtvis till en dator ställning – även små förändringar att undvika overtaxing vissa muskler.
Använd ett headset till telefonen – crooking en telefon mellan axeln och kinden är en av de värsta saker du kan göra för din hals.
Använd ett dokument stå så att du inte ständigt tittar ner medan du skriver. Placera den i samma höjd som din skärm, och nära till en sida.

ryggsmärta
Sitter är en av de svåraste lägen där för att upprätthålla korrekt hållning, och många datoranvändare regelbundet känna ryggsmärta. Spinal komprimering är en av de vanligaste problemen eftersom sittande tenderar att luta bäckenet bakåt, platta till ryggradens kurvan och resulterar i en ojämn och ökat tryck på ryggkotor.

förebyggande
Tillsammans med samma förebyggande åtgärder som nämns ovan för nacksmärta kan du:
Försök inte att runda dina axlar – det sätter extra press på din övre ryggraden.
Var aktiv, ta upp och flytta runt för att cirkulera blodet. Sitta stilla för länge kan bromsa blodcirkulationen och muskeltrötthet kan ställa in
Öva back säkerhet överallt – böj på knäna för att plocka upp tunga föremål, titta på din hållning, inte slöfock, hålla axlarna bakåt, huvudet högt, och magen undangömt att hjälpa ryggmusklerna håller din egen vikt.

Tänk smärtstillande såsom acetylsalicylsyra eller ibuprofin för mild eller tillfällig ryggsmärta, men om smärtan kvarstår träffa en läkare eller en professionell sjukgymnast.

frotté o’brien
backtrouble.co.uk