cystor på äggstockarna

Vad är cystor på äggstockarna? En cysta är en liten ballong fylld med luft eller vätska på en av äggstockarna, som sedan utövar tryck på höger eller vänster sida av den nedre delen av magen. Dessa cystor kan vara smärtsamt. Förutom smärta i nedre delen av magen, några andra symtom är: oregelbundna, smärtsamma perioder, ofta med mycket blödningar till följd av förhöjda östrogennivåer, smärtsamma samlag, hälen smärta och kraftig hårväxt.

När äggstockarna cysta spricker smärtan lindras, men i vissa fall cysta kan dyka upp igen.

Förekomsten av cystor på äggstockarna är på uppgång, särskilt bland kvinnor mellan 14 och 55. Låt oss titta på några av de viktigaste faktorer som bidrar till utvecklingen av cystor, och sedan de viktigaste saker vi kan göra för att förhindra dem.

Orsaker till cystor på äggstockarna:

Ökad användning av p-piller, särskilt depo Provera.
Ökad konsumtion av hormon-infunderas livsmedel såsom de flesta
kommersiell kött och mjölk, till vilken tillväxthormon har tillsatts.
Stressande, utom sig livsstil.
Obalanserad, inte naturlig kost.
fetma.
Ett giftigt, överbelastad lever.

Hur kan vi minska risken för cystor på äggstockarna?

Konsumera hälsosamt, är att, ekologiskt kött och mjölk. Ät massor av färska grönsaker och drick rikligt med vatten.
Använd en naturlig kräm progesteron hormon.
Öka din metabolism i levern och avgifta. Dina allierade här är de naturliga tinkturer av olivolja blad, maskros, mjölk tistel frö, och kronärtskocka.
Kontrollera din sköldkörtel.
Sluta röka.
Lösvikt.

När allt är sagt och gjort dock, det kommer verkligen ner till en hälsosam livsstil. Detta innebär att vara sann mot dig själv, inte vill själv att vara annorlunda. Den svåra delen, konstigt nog, inte kan vara handlingar “heroism”. Snarare kan det släppa delar av oss själva som inte är värt att hålla fast vid, men vi håller fast vid av ren vana. Din hälsa är i dina händer. Så ta väl hand om dig själv – du är värd det!

varmt pieternel van Giersbergen.