cystor på äggstockarna och graviditet Vad varje gravid kvinna med en cysta på äggstockarna bör vara medvetna off

En cysta på äggstockarna är en säck som innehåller vätska eller halvfasta material som bildas i eller på äggstocken. Dessa cystor är mycket vanliga hos kvinnor i reproduktiv ålder men tenderar att lösa naturligt utan medicinsk åtgärd.

Ibland dock kan vissa cystor kvar, växa och så småningom börja få kvinnan outhärdlig buksmärtor.

Andra symtom på cystor på äggstockarna inkluderar uppblåsthet, smärta vid samlag, ömma bröst och inkonsekventa menstruationscykeln för att nämna några.

Det finns många olika typer av cystor, men de vanligaste är de som relaterar till menstruationscykeln. Dessa är de follikulära och corpus luteum cystor.

De andra typerna av cystor bildas inte på grund av ägglossning och de omfattar dermoid, hemorragisk, och endometriomas (även känd som choklad cystor).

cystor på äggstockarna och graviditet

En gravid kvinna med cystor förmodligen har en corpus luteum cysta eller cystor. Anledningen till detta förklaras bäst genom att titta på ovulationscykeln.

En gång i månaden äggstocken släpper en follikel, och detta follikel kallas gulkroppen. Det inrymmer ett ägg och under den normala processen för ägglossning det släpper detta ägg, och skalet (corpus luteum) som är kvar löser bort naturligt.

Ibland gulkroppen inte lösa bort utan fortsätter att växa och bli större. Så en gravid kvinna med en cysta på äggstockarna antingen hade det innan hon var gravid och var omedveten om det eller det var gulkroppen av ägget som blev befruktat som inte lösa bort som det ska.

effekter av äggstockscancer cysta på den gravida kvinnan.

I vissa fall kommer cysta inte påverka graviditeten eller stör kvinnan, men komplikationer kan uppstå när cystor spricker, fortsätter att växa, eller blir vridna på sig själv.

Om du är gravid och har cystor på äggstockarna då du riskerar cysta som orsakar dig smärta antingen när det spricker eller blir vridna på sig själv.

Du har 2 val om du får smärta från cysta: att ha dem dräneras eller opereras bort på sjukhuset eller att bli av med cysta med helhetssyn och naturläkemedel som inte kommer att äventyra ditt barn på något sätt. Jag vet vilken jag ska välja