bröstimplantat återhämtning tid hur lång tid tar det

Bröstförstoring kirurgi har blivit en av de mest spelade kosmetiska kirurgiska ingrepp i världen idag. Återhämtning från operationen är mindre invalidiserande att med vissa andra plast operationer men ändå tar lite tid för läkningsprocessen att inträffa. Var beredd på att återhämtningen tid det tar efter din operation.

saltlösning vs silikongel bröstimplantat

Bröstimplantat finns i två former: Saline implantat och silikonimplantat gel. Varje implantat typ har för-och nackdelar som är förknippade med det. Saline implantat används oftast i USA. Ytan på denna typ av implantat kan vara slät eller strukturerad. Skalet av saltlösning implantatet är tillverkat av ett starkt silikon och saltlösningen sättes till implantatet vid tiden för kirurgi. Fördelen med saltlösning implantat är att om implantatet går är saltlösningen giftfri och lätt absorberas av kroppen. Saline bröstimplantat, naturligtvis hade varit det enda valet för bröstförstoring operation i USA 1992-2006.

Vissa människor anser fortfarande silikongel implantat för att vara något kontroversiellt. Kvinnor har gjort anspråk på bindväv (CTD) och silikonimplantat tros av vissa vara orsaken. Men de verkliga orsakerna till CTD är ännu okända. År 1992 placerade Food and Drug Administration ett moratorium på silikon-fyllda implantat. Men i 2006 godkände FDA användningen av silikongel implantat. Denna typ av implantat är i stor användning i världen idag.

Silikongel implantat anländer till kirurgiskt centrum förfyllts, till skillnad från saltlösning implantat. De nyligen godkända silikongel implantat har tre lager av beläggning för att skydda kroppen från utfallande silikongel och förebygga bristningar. På grund av den förfyllning av implantaten måste snittet som krävs för att införa anordningen vara större än med saltlösning implantat. Liksom saltlösning implantat, kan texturen på ytan av saltvatten implantat vara slät eller strukturerad.

Många kvinnor föredrar det naturliga anslaget och känslan i silikon som de känner det resulterar i en fylligare, mer naturlig bröst. Nu i sin femte generation av tillverkningsmetoder, har silikon implantatet blivit alltmer populär sedan FDA-godkännande. Ett av de största problemen med läckage verkar ha lösts med sammanhängande gel och en tjockare, hårdare yttre skal. Liksom saltlösning implantat, kan texturen på ytan av saltvatten implantat vara slät eller strukturerad.

återhämtningstid

Återhämtningstid efter bröstförstoring operation är olika för alla på grund av skillnaderna i våra kroppar. Men kan du förvänta dig att uppleva en hel del obehag för ett par dagar till några veckor efter ingreppet. Storlek och placering av bröstimplantat kommer att avgöra graden av obehag. Till exempel kommer större implantat orsaka mer obehag. Det viktigaste är att du fortsätter att ta receptbelagda läkemedel, särskilt antibiotika, för att avvärja infektioner, som kan vara allvarliga. En av de vanligaste dödsorsakerna i sjukhuset är från smitta. Var noga med att hålla kroppen stark efter förfarandena med mycket vila, mycket vatten och ta alla dina förskrivna läkemedel.

Omedelbart efter operationen kommer brösten verkar missbildade och svullen i delar. Processen av bröstvävnaden helt läkning och brösten tar på sin permanenta form kommer att ta ungefär sex till åtta veckor. Stygn kommer i allmänhet att lösas upp i ca en vecka. Emellertid kan svullnad och blåmärken fortsätta i flera veckor.

Din läkare kommer att ordinera en komprimering behå eller bandage. Omedelbart efter kirurgi, kompressionsbandage förhindra ansamling av vätskor. Den tryckförband / bh används under de första veckorna efter operationen hjälper till att hålla implantaten på plats och hjälper påskynda återhämtningen efter bröstförstoring operation. Det är mycket viktigt att du inte försöker att bära vanliga behåar, speciellt bygel bh för tidigt efter din procedur.

tips för att minska smärta i brösten

Din läkare kommer att ordinera adekvat smärtstillande för dagarna efter bröstförstoring operation. Använd som ordinerats. Planera för ett par dagars vila i sängen. Varm / kall gel förpackningar kan bidra till att minska smärta och svullnad. När smärtan har avtagit, kanske du vill använda ibupropin eller annan över disk smärtstillande. Varma duschar kommer ibland lindra lindrig smärta. Fråga din plastikkirurg när de rekommenderar att du tryggt kan duscha och bada efter operationen.

rekommenderade övningar

Mycket milda övningar rekommenderas för de veckor efter bröstförstoring operation. Som kan förväntas, kommer musklerna i överkroppen vara svullen, öm och blåslagen. För träning under dessa tider, prova en låg träningspass påverkar ben eller en sittande träningspass. Det är viktigt att du inte sträcka kirurgiska området tills ordentlig läkning skett. Efter ungefär en månad, bör du kunna återuppta din vanliga träning rutin. Var säker på att du får klartecken från din läkare innan någon regelbunden motion rutin.

återvänder till ordinarie verksamhet

Full bröstförstoring operation återhämtning kommer att ta minst ett par månader och varierar med varje individ. Det kan vara frestande att påskynda processen, men om du inte följer anvisningarna kan avbryta processen och minska livslängden på dina nya implantat. Du kan återgå till ordinarie verksamhet, inklusive ditt jobb, efter cirka två veckors återhämtning tid. Vissa kvinnor har rapporterat en betydligt snabbare återgång till arbetet, men detta varierar mycket från en individ till en annan. Din plastikkirurg kommer att ge information om hur du använder musklerna runt dina implantat och hur man minimerar risken för komplikationer från att återvända till aktiviteter för tidigt.

Med rätt skötsel och massor av vila, kan din återhämtning tid från bröstförstoring operation minskas. Var medveten om att det finns en mycket verklig frestelse att rusa processen, att bära de nya spännande bras alltför snart. Ha tålamod och vara medveten om de förfaranden. Om du respekterar processen under denna tid kommer du att öka din tillfredsställelse med förfarandet över en längre tidsperiod.