breezing igenom klimakteriet tecken säkert med yoga

Det finns kvinnor som behöver medicinsk konsultation och recept för hormonbehandling (HRT) för att behandla symtomen vid klimakteriet. HRT är tänkt att hjälpa kvinnor genom att minska intensiteten i klimakteriet och dess symptom genom att öka östrogen och progesteron nivåer. Emellertid har denna händelse befunnits vara relaterad till komplikationer såsom stroke, bröstcancer och hjärtsjukdomar bland flera kvinnor, som har resulterat i en minskning av användningen av HRT för klimakteriet.

Klimakteriet är ett naturligt fenomen som är en av de processer i en kvinnas biologiska make-up, vilket kommer till kvinnor från 40 till 60 år gamla, vilket tillsammans med det hormonella och därmed också fysiska och psykiska förändringar. Inte alla kvinnor uppvisar alla tecken på klimakteriet. De vanligaste är värmevallningar, ryggsmärtor, humörsvängningar, torrhet i slidan och förändring i sexualdrift.

Flera undersökningar har visat att från till 65 procent av perimenopausal kvinnor går igenom dessa tecken. Vid uppkomsten av klimakteriet, äggstockarna produktionen av östrogen och progesteron hormoner minskar. Denna nedgång i produktionen redovisas omedelbart av hypofysen och det omedelbart motiverar äggstockarna att producera mer hormoner, vilket destabiliserar kroppen. Denna destabilisering börjar cirka sex år innan upphörandet av den månatliga perioder och slutar inom ett år efter den sista perioden. Det är när kroppen får att återfå sin jämvikt när produktionen av hormoner minskar.

På grund av de många rapporter om komplikationer uppstår HRT har kvinnor som söker andra sätt att hantera smärta och andra tecken på klimakteriet. Studier och faktiska rapporterna har fört ut Yoga som bland de bästa medel.

Yogaställningar sträcka och slappna av musklerna, vilket leder till ökad syresättning av cellerna när blodflödet förbättras. Detta hjälper till att stabilisera de kroppsliga förändringar i klimakteriet. Dessutom, eftersom klimakteriet inträffar vid en kvinnas medelåldern, de fysiska störningar i detta skede, som benstyrka och hjärt-kärlsjukdomar, väl tillbaka av konsekvent yoga.

De optimala fördelarna med yoga är bäst manifesteras om och när den utförs i samband med rätt kost, sund livsstil och regelbunden motion eller fysisk aktivitet. The Bridge Pose, eller Setu Bandha Sarvangasana och ansatsen Stand eller Sarvangasana både arbete för att sätta kroppen vid ett tillstånd av vila. Terapeutiska poser, med stöd av en stol eller förstärka ge lugn till nervsystemet och förbättra funktionen av det endokrina systemet.

Värmevallningar är de första och vanliga tecknen kände med nästan 80 procent av kvinnor i klimakteriet. Dessa försvinner nästan lika snabbt som de visas men är oftast utlöses av stress, trötthet och överansträngning. Detta symptom kan behandlas av bron, knuffar stativ, Half Plog, Bow, Locust, Pump och Bäcken arbetsställningar Arc.

Den oberäkneliga produktion och förlust av hormoner som medför hjärtklappning och störa matsmältningssystemet ytterligare resultat i stress och irritation. För att undvika eller minimera detta symptom, den ständiga framåt Bend, Wide stående framåt böj, är Bow, svamp, Dollar och Barns ställningar uppmuntras. Mentala distraktioner tas bort så att stressen minimeras och kroppen återupptar den normala verksamheten.

För stressinducerad Sömnlöshet, poserar inversion slutar med reparativ ställningar lindra detta tillstånd genom att stimulera ett vilotillstånd.

Trötthet är också ett vanligt symptom, återigen iväg av fluktuationerna i hormonproduktionen, och kan störa dig under en kort period eller ens så länge som flera veckor. Du kan klara av detta villkor med enkla tillbaka böjar gillar Supta Baddha Konasana och andra stödda poser som förbättrar din blodflödet genom att öppna bröstkorgen och områdena hjärta.

Som värmevallningar, de vanligaste tecknen är humörsvängningar, särskilt depression. Dessa kan bero på mid-life scenen men hormonella förändringar är definitivt bland orsakerna. Öppnandet av förträngda områden och lossnar styva muskler och leder efter yogaställningar är certifierbara bevis på yogans effektiv hantering av dessa villkor.

Hormonell obalans ger på minnesförlust också, blir en ytterligare orsak till ångest. Poserar som nedåt vända mot förfölja och de som används för humörsvängningar är bra för sinnet clearing-och minne förbättring. Liket gör nervsystemet att lugna ner, vilket ger ett tillstånd av lugn.

När du gör yoga för klimakteriebesvär, alltid komma ihåg att stödja kroppen. Detta kommer att göra de ställningar mindre svårt, och bidra till att undvika onödiga ytterligare stress och komma med de önskade resultaten.