bota svettiga fötter – en naturlig lösning för att bota svettiga fötter

Vi har alla hört skämt om illaluktande, svettiga fötter och ännu en del av oss kanske inte hittar det så roligt om du var den som fick lida med svettiga fötter. Om du har extremt svettiga fötter är det faktiskt ett medicinskt tillstånd som kan skapa några riktigt svåra psykiska och sociala störningar. Den medicinska termen för dem med svettiga fötter är plantar hyperhidros.

Plantar hyperhidros är faktiskt något som påverkar en del av befolkningen, i sin tur lämnar dem för att undvika sociala situationer eftersom de är rädda för att någon kommer att märka och förlöjliga dem. Tyvärr som händer, men nu finns det sätt att bota svettiga fötter så att de med plantar hyperhidros kan delta i allt det roliga som de kanske har missat.

Den ena lösningen för att bota svettiga fötter som många kommer att försöka är en medicin. Det finns några mediciner som har använts med framgång som ett sätt att bota svettiga fötter. Mediciner är bra för många människor, men vissa bara inte bekväm med att ta någon form av medicinering om det inte är absolut nödvändigt. Och ja det finns några som har så många problem med svettiga fötter att de inte måste ta till mediciner.

Svettiga fötter är inte bara ett pinsamt problem på grund av det faktum att det kan göra dina fötter luktar, men det kan leda till andra problem. Svettiga fötter betyder fukt, fukt i en varm, mörk plats, t.ex. på svettiga fötter inne i en sko, är ett bra ställe för svampen att växa.

Fotsvamp är den vanligaste typen av svamp rapporterade att växa på fötterna, men det finns andra. Extrema fall av plantar hyperhidros kan orsaka mer än bara svettiga fötter, det kan orsaka några riktigt eländiga fötter.

Plantar hyperhidros går oftast hand i hand med palmar hyperhidros (svettiga händer) och svettiga armhålor. För att få din ensliga problemet vara svettiga fötter är extremt sällsynt. I vissa fall när du bara har svettiga fötter och inga andra problem med extrem svettning, kallas en operation ETS (endoskopisk bröstkorg Sympathectomy) har varit en beprövad behandling för att bota svettiga fötter.

Kirurgi är inte det sätt som jag skulle föreslå att bota svettiga fötter, men för vissa kan det anses vara det bästa sättet. Jag personligen tycker inte att innebära en nål eller någon typ av anestesi där en mer naturlig inställning kan skapa samma effekt. Operationer för mig är bara så riskabelt och om det kan läkas naturligt då det är den metod jag försöker alltid först.

Om att vilja det naturliga sätt att bota svettiga fötter då jag skulle föreslå försöker en enkel antiperspirant som det första steget. Det finns några riktigt bra antiperspiranter som man kan prova, men de kom ihåg att den viktigaste ingrediensen bör vara aluminiumklorid. Detta fungerar för att absorbera fukten.

Ett annat naturligt sätt att bota svettiga fötter som många använder för hyperhidros är akupunktur. Akupunktur är något som har funnits i hundratals år och har visat sig ha några riktigt bra effekter för dem som använder den för att bota svettiga fötter.

Jag hoppas att när vi letar efter ett sätt att bota svettiga fötter som en av dessa kommer att hjälpa dig att bli kunna kasta undan dessa skor vid nästa picknick och avkoppling. Alla måste kunna njuta av sitt liv lite med några no-skor tid.