bota din svampinfektion – tips för att undvika svampinfektion

Det finns inget behov av att få orolig för en svampinfektion som miljontals kvinnor, och några män också lider av detta tillstånd över hela världen. Gravida kvinnor är mer benägna att jäst infektioner på grund av hormonella förändringar i kroppen medan spädbarn har också en tendens till jäst infektioner.

Men i stället för att lida av en svampinfektion, det finns många åtgärder som kan vidtas för att förhindra jäst infektioner, och ta kontroll över din hälsa. Ett sådant steg är klädd i löst, bomull underkläder.

Anledningen till att det är lämpligt att bära lös och bomullskläder är att låta kroppen andas, samtidigt fuktnivåer på ett minimum. Kom ihåg att jästen trivs på fukt och värme, så bära lösa kläder förbättrar luftcirkulationen och håller området relativt svalt och torrt. Detta minskar därmed risken för en svampinfektion.

Undvika strumpbyxor begränsar svampinfektioner

Strumpbyxor anses vara en häckningsplats för jäst som fångar fuktighet, vilket bidrar jäst i multiplicera snabbt. Så undvika att använda strumpbyxor så mycket som möjligt, om så krävs, bära god kvalitet strumpor som de är bekväma och hjälpa undvika svampinfektioner. Du kan också överväga att bära lår toppar istället för strumpbyxor.

Om möjligt, undvika att bära underkläder helt. Detta beror på att den begränsar värme i grenområdet, och således hämmar tillväxten av jäst och någon infektion. Iklädd en lös klänning som inte binder grenen området är också ett bra alternativ för att undvika svampinfektioner.

Snäva byxor bör undvikas så mycket som möjligt så tighta byxor bara skapa miljöer som är bra för tillväxten av jäst. Det är att föredra att bära kjol när det är möjligt att undvika de problem som skapas av tajta byxor.

Bad är bättre än duscha

Kom ihåg att torka framifrån och bakåt efter en avföring att förhindra jäst infektioner. Detta beror på att tarmkanalen är ett bra ställe för jästen att leva. Så torka från baksidan till framsidan för att undvika återinfektion av jäst.

Istället för att ta en dusch, bada eftersom det hjälper att bli av jästen i det vaginala området. Det är bättre att undvika att använda tvål i detta område som tvål är på intet sätt användbar vid behandling av jäst. I själva verket, många gånger, tvålar gör en infektion värre genom att döda nyttiga bakterier som är användbara för att balansera jäst i slidan.

Rökstopp hjälper till att kontrollera svampinfektioner

Efter badet, så att underlivet torkas grundligt som den fukt som finns kvar i könshår uppmuntrar tillväxt av jäst. Detta är samma anledning som du måste få ut av en våt baddräkt så snart som möjligt, och se till att du torka själv.

Det är viktigt att upprätthålla ett friskt immunsystem som detta begränsar jäst infektioner. Detta beror på att jäst infektioner uppstår från obalanser i kroppen. Det är möjligt att stärka immunförsvaret med flera vitaminer, en riktig kost med minimala godis, motion och genom att sluta röka, och därmed minska jäst infektioner.

Men om du lider av upprepade svampinfektioner, är det bättre att få testas för något annat problem som återkommande svampinfektioner anger andra villkor. Rådgör med din läkare om detta.