biofeedback vs klimakteriet är det verkligen effektivt

Kiropraktor behandling är ett alternativ åtgärd som kan vara effektiva på att ge lindring från fysiska symtom lidit under klimakteriet. Även om många kvinnor har framgång med denna behandling, andra har funnit framgång med en annan drogfri behandling som kallas biofeedback.

Vad är biofeedback? Biofeedback är en teknik som lär en person att medvetet styra sina kroppens ofrivilliga reaktioner inklusive blodtryck, temperatur, muskelsammandragningar, hjärtfrekvens och hjärnvågor. En person som får biofeedback är ansluten elektroniskt till maskiner så deras fysiologiska process kan övervakas och skickas tillbaka till den person som ett taktiskt, auditiv eller visuell signal.

Hur kan biofeedback hjälpa kvinnor i klimakteriet? Under klimakteriet, kvinnor lider av en mängd olika fysiska och emotionella symptom som vanligtvis innesluten av en brist på östrogen och progesteron. Följande är de symtom som biofeedback har varit kända för att effektivt hjälpa kvinnor i klimakteriet hitta lindring från:

• Migrän och / eller huvudvärk
• Värmevallningar
• En låg libido relaterat till ångest
• En aptitlöshet relaterad till ångest
• Högt blodtryck orsakas av stress
• Specifika typer av smärta och depression

Hur biofeedback utförs? Patienter behandlas individuellt, så en klimakteriet kommer först att bli frågad om hennes hälsa och symtomen hon upplever. Hon kommer sedan att behandlas på grundval av beslutet av utövaren.

Mest biofeedback sessioner börjar med att patienten sitter i en stol. Ett band som har tre trådbundna metall sensorer knutna till den är placerad på huvudet och patienten ges hörlurar. Hörlurarna producerar ljud som låter som statisk. Varje statisk klick innebär att alfa vågor håller på att avges av hjärnan. Dessa vågor är ett tecken på avkoppling. Ju snabbare de statiska klick, är det mer en patient avkopplande.

Utövaren kommer sedan att analysera patientens nivå av avslappning och mäta temperaturen, hjärtfrekvens och muskelspänningar i några minuter. Patienten blir då ombedd att utföra en mental aktivitet som är en utmaning som kommer att sänka temperaturen i händerna och höja blodtrycket. Patienten kommer sedan att tas tillbaka till den ursprungliga avkoppling stadium där de kommer att vila en stund innan de sedan frågade om sina emotionella problem.

Detta är hur en typisk session biofeedback bedrivs, men behandlingen varierar beroende på klimakteriet symtom. Till exempel har ett antal studier funnit att biofeedback har varit effektiva på att förbättra blåskontroll hos vissa kvinnor. Under klimakteriet, kan kvinnor drabbas av ansträngningsinkontinens (urinblåsan läckage). Detta tillstånd tros orsakas av brist på östrogen. Östrogen bidrar till att hålla slemhinnan i urinröret och blåsan starka och friska. Således, kan brist på östrogen försvaga blåsan och minskar muskel kontroll, vilket resulterar i ett läckage av urin när kroppen får trycket från hostar, nyser eller skrattar.

Biofeedback kan lindra stress inkontinens genom att hjälpa en kvinna att stärka hennes bäckenbotten. För att visa kvinnan hur hon behöver för att effektivt krympa hennes bäcken muskler för att göra dem starkare, ena änden av en transvaginal sensor sätts in i slidan och den andra änden är ansluten till en dator för att övervaka och mäta muskelaktivitet. Datorn ger omedelbar information om vilka muskler kräver mer förstärkning.

Hur länge är sessioner? De flesta människor börjar med tio sessioner under överinseende av en utbildad läkare. Varje session varar en timme i längd. Däremot är syftet med biofeedback att lära en individ hur man styr sina vitala funktioner på egen hand så att de effektivt kan unna sig att kontrollera och förebygga symtom. Naturligtvis vet hur man utför biofeedback tar massor av kunskap och praktik. Därför är det obligatoriskt att du undervisas av en professionell.

Om du vill prova biofeedback att behandla din klimakteriet symtom, kontakta din läkare för att lära sig mer.