behandling av en bakterieinfektion i slidan – enkla lösningar för bv

Om du har en bakteriell infektion i slidan, är det mycket troligt att du har vanligt tillstånd som kallas bakteriell vaginos. Kännetecknas av en kliande, brännande känsla runt vaginala området, en grå eller vit vattniga ansvarsfrihet och en mycket obehaglig fiskliknande vaginal lukt, är det sannolikt att påverka mer än hälften av alla vuxna kvinnor under sin livstid.

För vissa är detta en “one-off”-tillstånd som är lätt att utrota och aldrig återvänder. För andra är situationen helt annorlunda. Med upprepade skov, bryts upp av endast flyktiga perioder där kvinnan är helt symtomfri, kan det inverka negativt på alla aspekter av livet, inklusive både platonisk och intima relationer.

Ett av problemen med en bakteriell infektion i slidan är att konventionella medicin, till exempel antibiotika, endast behandla symptomen och inte orsaken. Detta innebär att även om du kommer utan tvekan att få symtomlindring, när antibiotikabehandlingen har avslutats, kommer tillståndet att utlösas igen. Enkla åtgärder för BV kan vara långt mer effektiv som när de används på rätt sätt, de ofta komma till kärnan av infektionen, se till att villkoret inte kan återvända.

Detta betyder inte innebär att bara några slumpmässiga åtgärder kommer att fungera. Det finns säkert ett antal enkla åtgärder som kommer att bidra till att ge lindring. Men för att vara mycket effektiv, eventuella åtgärder måste utgöra en del av en komplett, allomfattande system som metodiskt behandlar varje möjlig orsak.

Följande enkla botemedel för BV kan hjälpa vid behandling av en bakteriell infektion i slidan. Om infektionen är mild, kan de vara tillräckligt. Men som tidigare nämnts, är en mer robust tillvägagångssätt för att vara säker på att bota tillståndet helt.

* Tea Tree Oil-10-12 droppar tillsätts ett varmt bad kan hjälpa till att döda av bakteriell infektion i slidan. Alternativt kan använda tea vagitorier tree olja vara ännu mer fördelaktigt eftersom de får rätt till hjärtat av infektionen.

* Probiotiska Yoghurt-Detta är rik på nyttiga bakterier och detta saknas i slidan när du har en bakteriell infektion. Att äta yoghurt eller införa den i slidan via en tampong är både effektiva sätten att öka nivåerna i kroppen.

* Cider vinäger-en alkalisk miljö skapas av bakteriell infektion i slidan. Ett sätt att utrota symptomen är att förskjuta pH-nivåer till en mer önskvärd sur nivå. Äppelcidervinäger är naturligt sura och lägga ett par koppar till ett varmt bad kan verkligen hjälpa till.