behandlar vaginal lukt problem naturligt

Du kan ibland märka lukten från slidan och ibland kan det vara märkbar för din partner. Dock bör lukten från en frisk vagina är inte obehagligt, och beskrivs ofta som en “musky” doft. När lukten gör att du eller din partner haja, är det dags att agera och hantera vaginal lukt problem naturligt är inte svårt

Ett av de första stegen du bör ta är att titta på din tvätt vanor. De flesta av oss, skulle när man står inför ett problem som detta har en naturlig tendens att tvätta allt använt parfymerade produkter för att dölja lukten. Detta är en av de värsta saker du kan göra när du kommer ta ut de naturliga skyddande smörjmedel i slidan, vilket orsakar en överväxt av skadliga bakterier. Du bör tvätta två gånger om dagen, med hjälp av vanligt vatten och en oparfymerad tvål.

Nästa, så att luften kan cirkulera är viktigt eftersom bakterier växer bra i fuktiga, varma miljöer. Därför bära bomull trosor och undvik tajta byxor och strumpbyxor.

Ett annat bra sätt att hantera vaginal lukt problem är naturligtvis att bära en tunn trosa pad. Dessa dynor kan absorbera en del av utsläpp som medfört lukten och detta verkar att “låsa in” en del av lukten. Dessa kuddar kan diskret ändras vid behov-en riktig välsignelse om du är ute och omkring.

Slutligen, ändra bindor och tamponger regelbundet på din tid som inaktuella blod ibland kan lukta obehagligt. Också, aldrig glömma att ta bort den sista tampongen av din tid!

Om du kan upptäcka en fiskliknande lukt och din ansvarsfrihet är vattniga, kanske du har väl mycket vanligt tillstånd som kallas bakteriell vaginos. Detta tillstånd orsakas av en obalans av naturligt förekommande bakterier i slidan. Även hantera vaginal lukt problem naturligt är oftast enkelt, om du tror att du har BV, är ett strategiskt tillvägagångssätt bäst som om den lämnas obehandlad kan tillståndet leda till inflammatoriska sjukdomar och även infertilitet.