alternativa botemedel för myom – Hur krympa myom naturligt

Det finns olika alternativa lösningar för myom som har använts med varierande grad av framgång. Om du har fått diagnosen muskelknutor, kan du bli ombedd att inte göra någonting alls eftersom de sannolikt kommer att krympa vid tidpunkten för klimakteriet. Men om du har outhärdliga symtom som kan inkludera svullnad, kraftig blödning, obehag vid samlag och utmattning, kommer du att vara i något tvivel om att du vill göra något för att lindra dina symtom.

Konventionella behandlingar är oftast kirurgisk karaktär och som med alla kirurgiska ingrepp, de skall bara göras om det är absolut nödvändigt. Själva karaktären av myom innebär att de är mycket sällan farliga eller livshotande, så detta ger kvinnor möjlighet att vara kräsna om vilken typ av behandling för att välja.

Orsakerna till muskelknutor tros vara mångfacetterade och faktiskt, många läkare är osäkra på de exakta orsakerna. Men det är ingen tvekan om att det finns vissa gemensamma faktorer som predisponerar en kvinna till muskelknutor och dessa inkluderar: –

* Övervikt
* Att ha en familjehistoria av muskelknutor
* Vara av Afro-Caribbean härkomst
* Ha unbeknown exponering för föroreningar eller miljögifter
* Ha en ansamling av toxiner i kroppen
* Att vara utsatt för inflammatoriska tillstånd

Eftersom det inte finns några medicinska skäl att rusa din behandling, är det fullt begripligt att prova alternativa botemedel för myom innan samtycka till invasiva behandlingar. Ett ord av varning dock. För att bli framgångsrik, måste du tänka på att du kommer att behöva spela en aktiv roll i processen och du kommer att behöva göra olika livsstil och kostförändringar. Den goda nyheten är att de flesta kvinnor, när man följer processen korrekt, kommer att se en dramatisk minskning av deras muskelknutor.

Din egen behandling beror på en analys av din livsstil och omständigheter för att fastställa de mest sannolika orsakerna till varför du har muskelknutor. För många kvinnor, höga östrogen nivåer är en trolig orsak eftersom detta hormon är känt för att driva fibroid tillväxt. En generell minskning av östrogen nivåer utgör ofta en del av de flesta behandling planer och detta kan oftast vara uppnå genom att upprätthålla en hälsosam vikt, eftersom östrogen är både lagrat i, och producerad av, fettceller. Andra kvinnor kan ha höga nivåer av skadliga föroreningar låsta i levern och dessa kan härma verkan av östrogen. Det enda sättet att ta bort detta är att följa en viss form av detox som kan innehålla örter som mjölk tistel och maskros.

Man tror att vissa kvinnor fick utvecklar fibroids eftersom de är benägna till inflammatoriska tillstånd. Ett enkelt steg som kan ingå skulle äta livsmedel som är naturligt anti-inflammatorisk karaktär, såsom havre, humle och kummin.

Det är ett omfattande system som har visat sig krympa myom naturligt. Tänk dock kräver att du ska vara proaktiv och ta ansvar för ditt eget helande genom att göra kost-och livsstilsförändringar och efter ett systematiskt program-det är inte lämplig för kvinnor som bara vill ta en tablett och bli botade.