alternativ behandling för bakteriell vaginit

Alternativ behandling för bakteriell vaginit är ett snabbt och ekonomiskt sätt att hantera denna fruktansvärda tillstånd som kan göra ett lidande liv ett absolut elände.

Bakteriell vaginit är den i särklass vanligaste orsaken till skumt luktande flytningar. Även om symtomen kan ibland vara milda och försvinner utan ingripande, oftare än inte, får de bara värre, orsakar outhärdlig klåda och sveda. Men för de flesta kvinnor, är den värsta delen av detta tillstånd lukten, eftersom detta orsakar extrem förlägenhet när i företaget och ibland verkar det finnas väldigt lite som en kvinna kan göra för att bli av med lukten. Snarare ironiskt nog, kan upprepad tvättning göra saken ännu värre.

Under normala omständigheter är de pH-nivåer i slidan är milt sura och detta stöder hälsosamma bakterier som hjälper till att bevara den totala vaginalishälsa. När något gör att förutsättningarna blir alkaliskt, är skadliga bakterier produceras och overtakes nivåerna av “goda” bakterier, och det är detta som orsakar symtomen. Alternativ behandling för bakteriell vaginit fokuserar på att stärka och förbättra de nyttiga bakterier genom att använda en kombination av metoder.

Även antibiotika ibland ges för att behandla BV, är deras effektivitet starkt begränsad eftersom de bara behandla symptomen och inte orsaken. Vad de kan göra, är död på skadliga bakterier, men tyvärr kan de inte skilja mellan goda och dåliga bakterier så att de kommer att döda de nyttiga bakterierna också. Detta innebär att så snart som antibiotika har arbetat färdigt och bakterier börjar återbefolka slidan, tar de nyttiga bakterierna längre tid att bygga upp och symtomen startar igen.

I själva verket är det ett välkänt faktum att över 70% av kvinnor som lider av BV kommer att ha en upprepning attack inom några korta veckor.

Ett bra alternativ behandling för bakteriell vaginit är probiotisk yoghurt. Detta kan antingen ätas av placeras i slidan via en tampong som har varit i blöt. De levande bakterier i probiotiska yoghurt kan hjälpa till att fylla på utarmade leveranser i slidan. Tea tree olja kan också vara till stor hjälp eftersom det är en kraftfull antibakteriell substans och ändå är snäll mot kroppen. Några droppar som tillsätts badvattnet kan verkligen få dig på vägen till återhämtning.

Snabba åtgärder är alltid en bra idé om du har BV som även inte farlig i ett tidigt skede, om den lämnas obehandlad BV kan leda till inflammatoriska sjukdomar och även infertilitet. Om du har haft bakteriell vaginit längre än tre dagar, är det tillrådligt att vidta positiva åtgärder.