5 fysiska symptom på klimakteriet

Samtidigt funderar de symptom på klimakteriet, är det viktigt för dig att veta och förstå att dessa symtom skiljer sig från kvinnor till kvinnor. Vissa faktorer som skillnader i kost-och näringslära, allmän hälso-och sjukvård, mm alla påverka hur kvinnor upplever klimakteriet.

De allmänna fysiska symptom hos de flesta kvinnor som närmar sig eller upplever klimakteriet inkluderar:

Längre menstruationer

För en kvinna som oftast har korta menstruation perioder, säg, 4 dagar, kan detta öka till fler dagar. När detta inträffar, kan det vara en av de symptom som hon närmar sig henne klimakteriet. När du märker att detta händer dig, och du närmar din sena 40s, det finns inget att oroa sig för. Bara vet att detta är ett symptom på klimakteriet.

Tyngre menstruationsflöden

Vissa kvinnor märker också att deras menstruationsflöden är nu tyngre än vanligt. Om detta händer dig, och du är säker på att inget annat är fel med dig fysiskt, så att du kan närma dig klimakteriet, särskilt om åldern är rätt. Om åldern inte är rätt, då du inte närmar klimakteriet.

spotting

Spotting är en situation där små droppar av blod kommer ut under den tid då du ska vara menstruation. När detta inträffar, kan det vara ett tecken på klimakteriet. Kontrollera först om du kan bli gravid eller inte. Om inte, och om det fortsätter, så kan det vara ett tecken på klimakteriet.

Menstruation oegentligheter

Det finns också en tendens att du kommer att uppleva allmän menstruationer oegentligheter när du närmar klimakteriet. När detta händer, och du vet att ingenting är fel med er hälsa klokt, då är det ett symptom på klimakteriet.

Brist på intresse för sex

Brist på intresse för sex för de flesta kvinnor i klimakteriet inträffar dels för att det är nu mindre roligt när de har sex. Orsaken är att klimakteriet inträffar, östrogennivån sjunker, vilket gör vaginala väggarna mindre elastisk och tunnare. Detta leder så småningom till smärta eller obehag vid sex. För att lösa detta problem, det är behovet av tillräcklig vaginal smörjning för kvinnor som upplever klimakteriet och ändå vill njuta av sex med sin partner.